Sint en Santa, Info- en Boeking Centrale Westerkwartier
 
Tarieven en Bezoek-info:Hallo beste mensen,

Ook dit jaar verzorgen wij weer graag uw Sinterklaas of Kerstman bezoek, dit geldt zowel voor huisbezoeken, bedrijven en kinderdagbedrijven.
Op elk van deze gebieden hebben wij ruime ervaring!

Wij zijn een kleine groep die dit al jarenlang doet uit liefde voor het Sinterklaasfeest.
We zijn absoluut 100% alcohol en rookvrij en nemen ruim de tijd voor uw kinderen. Daarom volgen we ook bv het sinterklaas journaal en de club van Sinterklaas, zodat we goed antwoord kunnen geven als kinderen daarover vragen hebben.

Om van het Sinterklaas/Kerstman bezoek een voor het kind fijne belevenis te kunnen maken, maken we graag gebruik van door u vooraf aangeleverde informatie. Nadat u geboekt heeft ontvangt u van ons hiervoor een invulformulier.
De Sint/Santa zal dan deze informatie (verhaaltje over elk kind, bv hobby’s, lievelings eten, beste vriend/in, verlanglijst, lievelingseten enz) in zijn grote boek opnemen. Het blijft aan Sint en zijn Pieten/SantaClaus om te oordelen wat zij daarvan wel en wij zij niet willen gebruiken.

Wij plannen de bezoeken ruim in, zodat Sint en Piet/Santa Claus niet onder de tijddruk staan van “Ojé, we moeten nu echt weg naar het volgende bezoek”.


Tarieven Huisbezoek:

Prijspeil 2013, Prijzen inclusief BTW

In de gemeente Grootegast:
Tijdsduur:   1 Piet Sint Sint en
1 Piet
Santa Claus
15 minuten 12,50 * 17,50* n.v.t. 17,50*
30 minuten 20,00 25,00 40,00 25,00
45 minuten 35,00 40,00 65,00 40,00
60 minuten 45,00 50,00 80,00 50,00
Dit alles is incl. ruime mate strooigoed n.v.t.
Extra piet per 30 minuten € 20,00 n.v.t.
*Bezoeken van een kwartier doen we alleen in de gemeente Grootegast
Buiten de gemeente Grootegast zouden we dan meer tijd aan het reizen kwijt zijn als aan het bezoek. Daardoor zouden we dan te hoge reiskosten moeten rekenen.
 
   
Santa Claus met **
Arreslee / Kersthoek
Prijs in onderling overleg
** Santa huren met extra attributen is alleen geschikt om te doen bij langere tijd.
Prijzen hangen dan af van de tijdsduur en van welke attributen er nodig zijn.
De antieke Arreslee is alleen bedoeld voor decoratie of fotosessie (Kinderen met Kerstman in Arreslee) in een kersthoek.
Of bv voor in een Kerstoptocht (op een aanhanger achter een auto/ tractor)
Hij staat niet op wielen en ook hebben wij geen koetsiers bewijs, dus Rondrijden met kinderen er in kan en mag niet.

Voor bezoeken in de aangrenzende gemeenten ( bv. Leek, Marum, Zuidhorn, Surhuisterveen, Buitenpost) komt daar 3,00 euro (reiskosten en reistijd) per Sint/Santa en/of Piet boven op
Voor een bezoek buiten de aangrenzende gemeenten rekenen we reiskosten á € 0,19 per kilometer (gerekend vanaf 9866 TL) + € 3,- per Sint/Santa en/of Piet per 10 kilometer (vergoeding reistijd).

Het klopt dat eerste kwartier duurder is als de volgende kwartieren, maar dat komt omdat de kleed- en opmaakkosten hetzelfde zijn als voor een langere tijd. Bij een bezoektijd van een kwartier zitten we op of onder de kostprijs van kleding, sminken. ( Kijk maar eens bij de linken naar adressen voor kledingverhuur en/of schminken)
Dus goedkoper kan echt niet voor zo'n kort bezoek. Eigenlijk kan het alleen maar uit als we het bezoek kunnen combineren met een ander bezoek in dezelfde straat of buurt. Dat is ook de reden waarom veel Boeking-adressen minimaal een halfuur plannen voor een bezoek. En het is ook de reden dat wij deze optie alleen in de gemeente Grootegast aanbieden.

Voor langere bezoeken, bv aan scholen, kinderdagverblijven, verenigingen, bedrijven, winkelcentrum of winkelstraat / Intochtorganisatie wordt voor de extra uren een goedkopere tarief gerekenend.
Ook kan u dan voor een kleine meerprijs bij ons een mooie zetel voor Sint/Santa huren, en eventueel zelfs een eenvoudige geluisinstallatie.
Dus bel voor de mogelijkheden.


Algemene Info:


Huisbezoek:
De naam zegt het al. Een bezoek aan een woning dus. Een huisbezoek is gericht op kleinschaligheid, familiebezoek en op kleine kinderen. Andere intenties wil Sint/Santa graag van te voren besproken hebben, zodat hij niet voor verrassingen komt te staan. Dat geldt ook als u met meerdere buren wilt boeken.
Standaard tijd is ongeveer een half uur. (3 tot 8 jonge kinderen)
Dat is, zoals telkens weer blijkt, de tijd bij huisbezoeken hoe lang kinderen echt hun aandacht bij Sint en Piet/Santa Claus hebben, daarna zijn ze meestal meer geïnteresseerd in hun eigen cadeaus en die van de andere kinderen en willen ze weer kunnen spelen of vrij hun gang kunnen gaan. De Sint/Santa Claus en onze Piet(en) passen zich daar bij aan. Zo kan het zijn dat zij na 25 minuten al aangeven dat het tijd is om te vertrekken, maar het het kan dus ook zijn dat ze 35 minuten blijven. Natuurlijk heeft de Sint/SantaClaus wel aandacht voor de aanwezige volwasenen en/of grote kinderen, het is immers een feest voor jong én oud, maar zijn bezoek geldt toch vooral de jonge kinderen.

Bij hele kleine kinderen of bij maar 1 of 2 kinderen is een bezoek van 15 minuten ruim voldoende en dan is alleen de Sint/Santa Claus of alleen één Piet ook ruim voldoende. Dit past beter bij de beleving van de kinderen en de spanning die nog net als prettig wordt ervaren. Bijkomend voordeel voor u, het is goedkoper.

Bij een Huisbezoek aan een groep van gemende leeftijd (kinderen en volwassenen), bv familebezoek, waarbij dus ook de grotere kinderen/volwassenen bij de Sint/Santa komen of iets van hem krijgen, wordt er opgelet dat de aandacht aan de groten niet ten koste gaat van de kleintjes. De Sint en Pieten laten zich overigens niet als boeman gebuiken! Ze hebben ook nog nooit een kind mee naar Spanje genomen. Een oudere op de korrel nemen op een leuke wijze, daar zijn Sint/Santa en de Pieten wel altijd voor in.
De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van de groep. Vaak is een half uur tot een uur voldoende tijd. Overleg dit met ons. Is er volgens U echt meer tijd nodig dan wordt zo’n bezoek door ons gezien als een groepsbezoek.

Een bezoek aan meer als ongeveer 10 kinderen (Volwassenen dus niet meegerekend!) zien wij eigenlijk als een groepsbezoek, bijvoorbeeld vergelijkbaar aan bezoek aan vereniging. Logischerwijze rekenen we in principe dan ook het daarbij horende tarief. Mocht U menen dat uw situatie (huiselijke kring) toch een uitzondering is, dan kan daarover gepraat worden, Misschien krijg u van ons gelijk, misschien krijgen wij van u gelijk. Komen we er echt niet uit (lijkt ons onmogelijk), even goede vrienden, dan hebben we de pagina met linken nog.


Bezoek aan Groepen: (bv school, kinderopvang, vereninging, ziekenhuis, bedrijfsbezoek voor kinderen van de werknemers enz)
De tijdsduur hangt af van hoe groot de groep(en) is/zijn) en ook van hoeveel groepen er zijn.
Bv op een school met 8 groepen en een totale bezoektijd van 9 tot 12, dan is gebruikelijk om ca een half uur per groep te nemen voor de groepen 1 tm 4 en ca 20 minuten per groep voor de groepen 5 t/m 8.
Bij een bezoek aan bv de kinderafdeling van een ziekenhuis moet je met andere tijden werken.
Dit kan dus tijdens een voorbezoek besproken worden.
Ook is bij het bezoek aan groepen mogelijk om de Sint daar met uw eigen HulpPieten te laten werken. Neem contact met ons op om te zien wat er allemaal mogelijk is
Voor Sint’s bezoeken aan Kinderopvang locaties/ Creches of aan Kinderafdelingen van ziekenhuizen zijn wij de Specialisten. Wij schreeuwen niet, we smijten niet met het strooigoed. Bovendien zingen we indien nodig naast de Sinterklaasliedjes ook echte peuter en kleuterliedjes. Ook hebben we andere handige manieren in huis om de kleintjes minder bang te maken en meer vertrouwd te maken met het prachtige Sinterklaas Feest.

Intochten of bezoek aan instuiven (bv spelletjesmiddag tijdens intocht):
Wij zijn een te kleine groep om zelf zulke activiteiten te kunnen organiseren en/of aanbieden. Natuurlijk is de Sint (en zijn de Pieten) door uw organisatie in te huren om op de dag zelf uw Hulppieten team te versterken. Hierbij blijft de Sint natuurlijk zichzelf, maar wel wordt de opzet en uitvoering in grote lijnen uitgezet door de organisatie van de activiteit. Waarin de Sint en zijn Pieten dan netjes meedraaien.
Ook kan men ons inhuren (op basis van onkostenvergoeding, en indien wij nog tijd hebben) om als adviseur aan een dergelijke organistie bij te dragen.
Neem contact met ons op om te zien wat er allemaal mogelijk is

Bezoeken aan bedrijven, scholen, verenigingen en kinderdagverblijven enz worden op locatie met u besproken, om te horen wat de wensen zijn en om te kijken wat de mogelijkheden zijn, tevens kunnen we dan even kennismaken met elkaar.

Strooigoed:
In principe zijn bovenstaande bezoeken inclusief het strooigoed,
Dat kan zijn echt strooien (grotere kinderen), handjevol uitdelen door de Pieten daar waar niet gestrooid mag worden, of bv bij heel kleine kinderen het uitdelen van een zakje snoep. Mag/mogen uw kind(eren) geen snoepgoed? Overleg dan even met ons wat er anders mogelijk is.

Bezoek volwassenen (bv bedrijf of studentenvereniging):
Dit kan van heel traditioneel tot iets meer speels, maar wij leveren om maar een voorbeeld te geven, beslist geen strippende Sint of Pieten enz.
Onze opzet hier is dus een leuk bezoek gebaseerd op de Sinterklaas tradities Met een Sint en/of Pieten die gevat op allerlei opmerkingen en situaties kunnen reageren, zonder dat het ontaard in onderbroekenlol, gooi en smijtwerk enz. Als bij het bezoek blijkt dat er niet aan deze intentie wordt voldaan, behoudt Sint zicht het recht voor om rechtsomkeer te maken. Er geldt dan geen enkel recht op restitutie.

Goede doelen:

Voor goede doelen kan op basis van kostprijs gewerkt worden.

Promotionele doeleinden ( bv . Reclame/foto’s)

Het is mogelijk de Sint en/of Pieten en Santa Claus in te huren voor uw reclamefilms of voor Foto sessies (kinderen met Sint of Santa op de foto) of om foto’s te maken voor bijvoorbeeld advertenties, Sinterklaasboek covers, illustraties Kerstboek cover, illustraties enz..
Ook kan Santa ingehuurd worden om op uw Kerstmarkt rond te lopen (Folders/ kleurplayen of snoep uitdelen enz) of in en bij een kersthoek aanwezig te zijn voor het maken van foto’s


Kijk op de Boekingen-pagina ook eens naar de extra aandachtpunten voor een bezoek van Sinterklaas/Santa en/of Zwarte Pieten.Naar het Begin van de pagina
Sint en Santa, Info- en Boeking Centrale Westerkwartier
 :